Produktai

APRYLIC, papildas šunims ir katėms

APRYLIC® - tai vidutinės grandinės trigliceridais praturtintas papildas, padedantis palaikyti šunų ir kačių smegenų veiklą.

Pakuočių dydžiai

Pakuotė Prekės kodas
500  50125LIT

Aprašymas

Vidutinės grandinės trigliceridai arba VGT (angl. MCT) sudaryti iš glicerolio pagrindo, prijungto prie trijų vidutinio ilgio sočiųjų riebalų rūgščių. Vidutinės grandinės ilgio riebalų rūgštys skiriasi nuo trumposios ir ilgosios grandinės riebalų rūgščių, nes turi nuo 6 iki 12 anglies atomų. Tyrimais įrodyta, kad ypač kaprilo ir kaprio rūgštis teigiamai veikia smegenų veiklą.

Gliukozė yra pagrindinis energijos šaltinis smegenims, tačiau smegenys nesugeba kaupti maisto atsargų, todėl joms reikia nuolat gauti gliukozės optimaliai smegenų veiklai.

Įrodyta, kad epilepsija sergančių šunų gliukozės metabolizmas yra sutrikęs, o jų mitybą praturtinus VGT (angl. MCT), sumažėja traukulių priepuolių. Taip pat buvo pastebėti epilepsija sergančių šunų elgesio pokyčiai, tokie kaip padidėjęs jaudrumas, sekiojimas paskui ir sumažėjęs gebėjimas atkartoti komandas. Įrodyta, kad šunų mityba, kurioje gausu VGT angl. MCT, pagerina su dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromu (angl. ADHD) susijusią elgseną, tokią kaip sekiojimas iš paskos ar pašalinių žmonių baimę.

Sudėtis ir priedai

Sudėtis

KIEKVIENUOSE 2,5 ml yra:
C8:0 kaprilo rūgšties – (apie 60%)
C10:0 kaprio rūgšties – (apie 40%)


SUDĖTIS:
riebalų rūgščių mono-, di- ir tri- gliceridai, gauti iš augalinio aliejaus.

Vartojimas, laikymas ir įspėjimai

Vartojimas

ŠĖRIMO REKOMENDACIJOS: kasdien, du kartus per dieną su pašaru suduoti po 2,5 ml 10 kg kūno svorio.

Įspėjimai